Ja fuj no. Saj ono ko ne opazimo, bolje ne pomislit kaj vse skonzumiramo.
Ko si že ravno odprla tole s kruhom, pred časom je na mailih krožilo tole:
Subject: Fwd: Fw: OKUSNA HRANA V gostilni ŠTAJERC ali pa tudi kje drugje
To:
ŠE DOBR D SM VEGATERIJANKA... AMPAK RUMOVE KROGLICE?!?
----
No, jz sm tud ze jamrala cez studentsko hrano, ker ne morm vrjet kaj vse pocnejo, pa nihce nic ne nardi!!!
V Ljubljani: V Emonski majo scurke in hrano dobis na pol surovo, Tartuf v Bezigradu ma faraonke, halo Katra vozi pice ki vonjajo po cigaretih in so tudi takega okusa, V Piramidi v Bezigradu ima vsa hrana isti okus (pomoje kuhajo vse v istem loncu) itd itd.
Kar se tiče prehrane v restavracijah je tule ena super stran, kjer gostje brez vseh zadržkov popljuvajo restavracije glede njihove postrežbe, hrane in ambienta.
Takle je pa nov evro sparovček... če štrajk ne bo uspel..
Sem neki premišljevala in tale štrajk ni ravno pravilno zastavljen, saj ko recimo en teden ne bi kupovali v Sparu bi potem drug teden ne kupovali v Tušu in bi vsi ljudlje, ki so se prej razporedili v obe trgovini pač šli en teden v eno, drug teden v drugo. konec koncev bi bil efekt isti. (Mal sem komplicirano napisala. ne znam razložit
)
Če pa bi mi naredili drugačne vrste štrajk, recimo da en dan vsi ne bi kupovali kruha, drug dan ne bi kupovali mleka in potem spet ne mesa, pa bi s tem udarili dve muhi na en mah. Če ne bi kupovali kruha bi bili ta dan na izgubi tako trgovci kot tudi pekarne kot proizvajalci. In če bi to počeli en mesec v vseh trgovinah bi efekt bil veliko večji kot pa bojkot določene trgovine. En dan brez svežega kruha pa se tudi da zdržati, ne?
Torej js bi rekla tako:
ponedeljek: kupujemo kruh, meso ampak ne mleka (in ostalih mlečnih proizvodov)
torek: kupujemo mleko, meso ampak ne kruha (in ostalih žitnih izdelkov)
sreda: kupujemo mleko, kruh ampak ne mesa (in ostalih mesnih proizvodov)
četrtek: kupujemo mleko, meso ampak ne kruha
petek: kupujemo meso, kruh ampak ne mleka
sobota: kupujemo mleko, meso ampak ne kruha
nedelja: kupujemo kruh, mleko ampak ne mesa
ponedeljek: kupujemo mleko, meso ampak ne kruha
in tako naprej
Kruh je namenoma vsak drugi dan na spisku, ker je edino živilo, ki je proizvedeno sveže vsak dan. S tem, da ga ne bi kupovali 3 dni v tednu, bi tako proizvajalcu kot tudi trgovcem naredili velike finančne izgube.
Napišite svoje mnenje glede mojega predlaganega načina štrajka. Dodajte kar, kritizirajte ... če kaj ne bo vredu bomo popravili in potem kopirali v mail in razposlali po vseh naših kontaktih v adresarju.
(se opravičujem za spam)