Prijava

UPOR podražitvam

Laura

Laura
Št. sporočil: 3339
Regija: Celjska
Datum objave: 01.02.2008 21:08:10 Citiraj objavo Pošlji ZS

no to bi lahko bila potem krutejša varianta. Maš prav, ampak vsi ne zdržijo 3 dni brez svežega kruha.

Aja pa baje se nove podražitve napovedujejo že za naslednji teden. Sem slišala danes na radiu.

Delo je hrana plemenitih duš.

Mladen

Mladen

Admin Št. sporočil: 860
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 04.02.2008 19:12:37 Citiraj objavo Pošlji ZS

Jst mam pa eno vprašanje:

Vzamimo za primer ta poziv k bojkotu večjih trgovin kot so recimo Tuš, Mercator, Spar in Leclerc.
Vzamimo za primer da prav vsi upoštevajo navodila in prvi teden v mesecu ne kupujejo v Tušu, drugi teden ne kupujejo v Mercatorju, tretji teden ne v Sparu in zadnji teden ne v Leclercu.

Zdaj pa poglejmo kako bo to dejansko vplivalo na te trgovce - V Tušu prvi teden ne bojo prodali nič, a bojo nato v prihodnjih 3 tednih prodali veliko več, ker bodo pri njih kupovali kupci, ki bi sicer kupovali v Mercatorju, nato Sparu in na koncu v Leclercu. Ljudje pa bodo še vedno kupovali iste količine dobrin + da bodo še več denarja porabili za bencin, da ne govorimo o porabljenem času zaradi vožnje v bojl oddaljene trgovine.

In zdaj prosim, naj mi nekdo razloži ta idiotski poziv k bojkotu, ker jaz enostavno v njem ne vidim nobene škode za trgovce, ampak še dodaten strošek. Trgovci bodo namreč konec meseca prešteli denar in imeli ga bodo isto kot prej, tako da jim bo čisto vseeno a en teden niso zaslužili niti evra, če so v ostalih treh tednih nadoknadili ta zaslužek?

Pa prosim da ne pride kdo s tako idejo vn, da bi kupovali v manjših trgovinicah (kjer so cene še 25% višje) ai pa čez mejo (in damo trikrat več za bencin).

Da slišmo zdej te ekonomske razlage

metty

metty
Št. sporočil: 1667
Regija: Dolenjska
Datum objave: 04.02.2008 19:57:16 Citiraj objavo Pošlji ZS

edino neprijetno stvar za trgovce pri takem bojkotu vidim v tem, da bi morali hitropokvarljivo robo vračat zvečer dobaviteljem al pa jo stran zmetat

...na tak način lohk bojkotiraš npr. frizerje in bifeje (frizure in alkota načeloma življenjsko ne potrebuje&scaronwink, ne pa prehrambene štacune... (je pa res, da menda vsaj pol preveč pojemo, za to, kolko migamo)

Things don´t change. We (can) change!

snejbi

snejbi

Admin Št. sporočil: 7109
Datum objave: 04.02.2008 23:14:30 Citiraj objavo Pošlji ZS

Štrajk sicer razumem kot pritisk na trgovske firme, da bi znižali svoje marže in da bi se preprečilo njihovo samovoljno oblikovanje cen, dejstvo pa je , da pri takem štrajku na en teden... Lepo in realno si povedal Mladen, konec meseca bo izkupiček trgovcev enak.

Laura, o tvojem predlogu žal ne morem razpravljat. Jaz namreč vse kupujem na zalogo, pa večina ljudi, ki jih poznam tudi in mi je navsezadnje vseeno kateri dan v tednu je, rabim nabavit ko mi zmanjka...

Vseeno pa ta teden ne kupujem v Sparu. Just in case, če bi akcija vseeno .... mogoče... upajmo... imela kak učinek.

poljcancan

poljcancan
Št. sporočil: 4986
Regija: Štajerska
Datum objave: 05.02.2008 09:36:31 Citiraj objavo Pošlji ZS

ja po moje bi imela učineke če bi se večina ljudi držala bojkota sam problem je naše razmišljanje vsak misli "eh saj ne bo nič pa še jaz ne bom"  NAPAKA če bi se nas večina držala tega bi ziher imelo nek učinek

KAR JE DOBRO, NI SLABO

Mladen

Mladen

Admin Št. sporočil: 860
Datum objave: 05.02.2008 23:27:07 Citiraj objavo Pošlji ZS

Ja evo povejte mi kako. Pa sklepajmo da se tega bojkota držijo prav vsi Slovenci, se pravi, da Tuš v prvem tednu ne proda absolutno nič, nato Mercator itd.?

Enostavno ne razumem te logike. Jaz trdim, da bi trgovci na koncu meseca zaslužili enako, kupci pa bi imeli ob koncu meseca še manj denarja, ker bi za hrano plačali isto kot prej + da bi imeli višje stroške za bencin in manj časa, ki bi ga porabili ob obiskovanju oddaljenih trgovin.

Hitro pokvarljiva roba je smiseln odgovor, ampak verjetno bi po enem mescu (če ne že prej) tudi trgovci dojeli, kdaj morajo nabaviti manjšo zalogo, če bi videli da bojkot uspeva... Pa tudi če ne - ne bi šlo za takšen strošek, ki bi jim kaj preveč  škodoval, posebno zato, ker se vsi zavedamo, da se ne bo zgodilo, da vsi upoštevajo bojkot...

poljancan - jaz osebno nisem trgovec in mi grejo visoke cene pravtako na živce, ter bi se z veseljem udeležil SMISELNEGA bojkota. Ni pa šans, da se udeležim bojkota, za katerega menim, da bo meni škodoval, trgovcem pa niti malo. In zaenkrat nisem dobil niti enega dobrega argumenta, ki bi me prepričal v nasprotno... Nisem eden tistih, ki iz principa dajejo mesečno 200-300€ več za hrano, samo zato, da lahko rečejo, da bojkotirajo Mercator...

UPOR podražitvam