Ja to je pa spet odvisno od človeka do človeka. Jaz osebno dam raje pol evra več za kokr tok okusno zobno pasto, kot da prišparam in potem cel mesec trpim, ko mam okus kemikalij med pranjem zob s hoferjevo zobno pasto... Zgolj primer. Pa fora je še v tem, da Hofer in Lidl vse prodajata v nekih nenormalnih količinah, tako da niti ne prišparaš preveč. Da o kakovosti ne govorimo.
Pekarna je pa kul alternativa, sam nažalost je v bližini nimam. Da pa samo po kruh hodim drugam je spet - cenovno nesmiselno.
Haaaaaaaaalo !!!
A so kje kake novice kako je potekal prvi teden štrajka , pa če gre štrajk naprej?
Prejšnji teden nisem kupovala v Sparu-ker zelo redko zaidem tja.Predvidevam, da s tako obliko bojkota kakšne večje škode monopolisti ne bodo utrpeli in se jim bo račun na mesečni ravni izšel po pričakovanjih-kot je že napisal Mladen in se večina strinja s tem. Mogoče bi bilo bolj smiselno bojkotirati en artikel-npr. mleko določenega proizvajalca (ki se je najbolj podražilo) in kupovati mleko drugih proizvajalcev-ampak komu s tem pošljemo sporočilo?
Proizvajalcu mleka?-baje že itak dihajo na škrge-monopolisti pa bodo svoj dobiček itak skompenzirali pri drugih artiklih.
Problem je predvsem v visokih maržah (prav zanima me, kako visoke so), ki jih potrošniki plačujemo in ker so poslovna skrivnost, nas lahko nategujejo po mili volji. Tu bi moral po moje odigrati ključno vlogo Urad za varstvo potrošnikov in preprečevati kartelna dogovarjanja-kar pa je blazno težko dokazati. Pravljično lepo bi bilo, da bi država lahko določila višino pribitka vsaj na osnovne artikle in tako zaščitila najbolj ogrožene, ampak to žal ni izvedljivo zaradi tržne ekonomije.
Bojim se, da je krog je sklenjen!