Prijava

UPOR podražitvam

poljcancan

poljcancan
Št. sporočil: 4986
Regija: Štajerska
Datum objave: 06.02.2008 15:06:26 Citiraj objavo Pošlji ZS

jaz bom v večini pri hoferu al pa lidlu, pa ostane še lecrek sam pri njem je težava da sta sam 2, kruh pa pr privatniku ki ma svojo pekarno pa ugodno ceno pa tud doma ga še kdaj spečemo

KAR JE DOBRO, NI SLABO

Mladen

Mladen

Admin Št. sporočil: 860
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 06.02.2008 17:40:04 Citiraj objavo Pošlji ZS

Ja to je pa spet odvisno od človeka do človeka. Jaz osebno dam raje pol evra več za kokr tok okusno zobno pasto, kot da prišparam in potem cel mesec trpim, ko mam okus kemikalij med pranjem zob s hoferjevo zobno pasto... Zgolj primer. Pa fora je še v tem, da Hofer in Lidl vse prodajata v nekih nenormalnih količinah, tako da niti ne prišparaš preveč. Da o kakovosti ne govorimo.

Pekarna je pa kul alternativa, sam nažalost je v bližini nimam. Da pa samo po kruh hodim drugam je spet - cenovno nesmiselno.

snejbi

snejbi

Admin Št. sporočil: 7109
Datum objave: 11.02.2008 22:32:27 Citiraj objavo Pošlji ZS

Haaaaaaaaalo !!!

A so kje kake novice kako je potekal prvi teden štrajka , pa če gre štrajk naprej?

1pipi

1pipi
Št. sporočil: 233
Regija: Štajerska
Datum objave: 12.02.2008 10:00:13 Citiraj objavo Pošlji ZS

Prejšnji teden nisem kupovala v Sparu-ker zelo redko zaidem tja.Predvidevam, da s tako obliko bojkota kakšne večje škode monopolisti ne bodo utrpeli in se jim bo račun na mesečni ravni izšel po pričakovanjih-kot je že napisal Mladen in se večina strinja s tem. Mogoče bi bilo bolj  smiselno bojkotirati en artikel-npr.  mleko določenega proizvajalca (ki se je najbolj  podražilo) in kupovati mleko drugih proizvajalcev-ampak komu s tem pošljemo sporočilo?

Proizvajalcu mleka?-baje že itak dihajo na škrge-monopolisti pa bodo svoj dobiček itak skompenzirali pri drugih artiklih.

Problem je predvsem v visokih maržah (prav zanima me, kako visoke so), ki jih potrošniki plačujemo in ker so poslovna skrivnost, nas lahko nategujejo po mili volji. Tu bi moral po moje odigrati ključno vlogo Urad za varstvo potrošnikov in preprečevati kartelna dogovarjanja-kar pa je blazno težko dokazati. Pravljično lepo bi bilo, da bi država lahko določila višino pribitka vsaj na osnovne artikle in tako zaščitila najbolj ogrožene, ampak to žal ni izvedljivo zaradi tržne ekonomije.

Bojim se, da je krog je sklenjen! 

Mladen

Mladen

Admin Št. sporočil: 860
Datum objave: 12.02.2008 12:02:51 Citiraj objavo Pošlji ZS

Bojkot bi bil smiselen samo če bi potekal proti enemu trgovcu, recimo da se določi bojkot proti Leclercu. Druga možna akcija je pa že ekstremna, v mislih mam tele napade na Mercator v Srbiji wink

Laura

Laura
Št. sporočil: 3339
Regija: Celjska
Datum objave: 12.02.2008 12:13:30 Citiraj objavo Pošlji ZS

Mladen odlično razmišljaš. To sem js že sicer napisala pred tabo, ampak nisem znala tako dobro razložit. Zato sem predlagala drugo obliko štrajka, ki pa bi dejansko deloval, saj če en dan v nobeni trgovini (tuš, mercator, spar) ne bi noben kupil kruga (teoretično mišljeno), bi na koncu dneva mogli vs kruh lepo dat na odpis ali vrniti proizvajalcu. Tako sta oškodovana tako proizvajalec kot prodajalec.

//12.2.2008 12:13:42 uredil Laura

Delo je hrana plemenitih duš.

UPOR podražitvam