Nimate pravice za ogled foruma!
Prijava

Gimnastika

rjana

rjana
Št. sporočil: 8746
Regija: Štajerska
Datum objave: 22.06.2009 10:22:57 Citiraj objavo Pošlji ZS

Petkovšek brez sredozemskih iger

\"Sport1\"

Slovenski telovadec Mitja Petkovšek je zaradi poškodbe odpovedal nastop na bližnjih sredozemskih igrah v Pescari in tako ne bo branil naslova na bradlji iz Almerie 2005. Pred dobrim tednom dni je pri opravljanju lažjih del pri gradnji svoje pasivne hiše na Igu nerodno stopil in si poškodoval stopalo. Njegovo mesto v ekipi bo zasedel Gregor Saksida.

Tako bo slovenska delegacija okrnjena za enega od velikih favoritov za zmago na tem tekmovanju. "Rano, ki se je zagnojila, je treba zaceliti do konca in se ozreti naprej," je dejal slovenski telovadec, ki je tako že končal sezono.

Njegovo mesto v reprezentanci bo zapolnil Saksida, ki se bo predstavil na krogih, na katerih je tudi večkratni pokalni in državni prvak.

Kljub odsotnosti Petkovška bo reprezentanca v zasedbi Aljaž Pegan, Alen Dimic, Rok Klavora, Žiga Britovšek in Saksida poskušala doseči predviden vrhunski rezultat. Pri Gimnastični zvezi Slovenije nimajo zastavljenega ekipnega cilja, pričakujejo pa, da se bodo trije od petih tekmovalcev uvrstili v finale na posameznih orodjih, eden pa tudi v finale mnogoboja. V mnogoboju - na vseh šestih orodjih - se bodo predstavili Dimic, Klavora in Britovšek.

rjana

rjana
Datum objave: 01.07.2009 08:23:15 Citiraj objavo Pošlji ZS

Zmaga Francozom, slovenski telovadci ekipno sedmi 

Slovenski telovadci Aljaž Pegan, Alen Dimic, Rok Klavora, Žiga Britovšek in Gregor Saksida so na sredozemskih igrah v Pescari že opravili ekipno tekmo ...

\"\"

Aljaž Pegan

... in kvalifikacije za finalne nastope, a njihov izplen je manjši od pričakovanj. Slovenci so skupaj zbrali 238,1 točke in ekipno zasedli sedmo mesto ter si na koncu pritelovadili štiri finalne nastope. Sprva je kazalo, da bo edini slovenski finalist na posameznih orodjih Pegan, ki si je finale na drogu pritelovadil s četrto oceno kvalifikacij (14,85 točke), a je v finale najboljše osmerice na preskoku napredoval tudi Klavora, saj so nekateri telovadci za ekipo nastopili le s po enim skokom, za finale pa šteje povprečje dveh. V sredin finale mnogoboja - kraljevsko disciplino vseh šestih orodij - pa sta se uvrstila tudi Britovšek in Dimic. Več telovadcev je obstalo tik pred vrati finala; Klavora je rezervni telovadec na parterju, Saksida je rezerva na krogih, Dimic pa na bradlji.

\"\" 

Alen Dimic

"Vaja mi ni najbolje uspela, a za petkov finalni nastop bo dovolj in to je pomembno. Izpustil sem povezavo pegan-ribalko, tako da sem izhodiščno vrednost znižal na 16,3 točke, nato pa sem še pri seskoku z orodja naredil dva velika, velika koraka," je svoj nastop na drogu ocenil najizkušenejši slovenski telovadec Aljaž Pegan, ki je bil na letošnjih SI tudi v vlogi zastavonoše. "Z današnjim nastopom sem zadovoljen, saj ni bilo potrebe, da bi tvegal, v petek pa bom na drogu \'lovil\' kolajno," je dobre volje napovedal 35-letni Pegan.

Sicer so ekipno zmago danes slavili Francozi (267,3 točke) pred Italijani (264,75) in Španci (263,7).

rjana

rjana
Datum objave: 01.07.2009 13:44:08 Citiraj objavo Pošlji ZS

Telovadki mnogoboj končali med deseterico 

Slovenski telovadki Saša Golob in Ivana Kamnikar, ki sta se v kvalifikacijah sredozemskih iger uvrstili v finale kraljevske discipline mnogoboja, sta danes obe tekmovanje končali med deseterico.

\"\" 

Saša Golob

Kamnikarjeva je bila osma (51 točk), Golobova pa mesto za njo (50,95). Zmagala je Francozinja Youna Dufournet (56,95).

Obe slovenski telovadki bosta ob Adeli Šajn in Tjaši Kysselef nastopili tudi v finalih na posameznih orodjih.

//1.7.2009 13:44:26 uredil rjana

rjana

rjana
Datum objave: 02.07.2009 10:47:40 Citiraj objavo Pošlji ZS

Zmaga Francozu Caranobu, Dimic enajsti 

Na sredozemskih igrah v Pescari je v mnogoboju slovenski telovadec Alen Dimic (80,45) končal tik za deseterico na 11. mestu, Žiga Britovšek (76,9) pa je bil 15.

Zmagal je francoski telovadec Benoit Caranobe (88,5 točke) pred domačinom Enricom Pozzom (88,1).

\"\" 

Alen Dimic

Oba slovenska finalista sta danes nastopila precej bolje kot na ekipni tekmi, kjer sta si - predvsem na konju z ročaji - privoščila preveč napak. "Oba fanta sta nastopila bolje kot včeraj, popravila sta nastop na konju in splošen vtis. Alen je denimo prejel tudi zelo lepo oceno za vajo na drogu, čeprav je vmes znižal težavnost. Žiga pa je kljub temu, da so mu enkrat malo ušle noge, prikazal lepo vajo na konju," je nastope slovenskih telovadcev ocenil selektor Edi Kolar in dodal: "Zelo sem zadovoljen s fantoma, saj sta bila včeraj oba po nastopih na vseh šestih orodjih povsem \'mrtva\', a se jima je danes uspelo zbrati in sta dobro telovadila."

Sicer je na tekmi navdušil Caranobe, ki je bil v kraljevski disciplini mnogoboju bronast na minulih olimpijskih igrah v Pekingu in s tem tudi najboljši evropski telovadec, je tudi na SI dokazal, da mu ta čas ni para.

V moškem gimnastičnem taboru pa še niso končali nastopov na letošnjih igrah. Med finalisti najboljše osmerice se bosta namreč predstavila še Rok Klavora na preskoku in Aljaž Pegan na drogu, ki se bo boril za najžlahtnejše odličje.

rjana

rjana
Datum objave: 04.07.2009 00:28:54 Citiraj objavo Pošlji ZS

Peganu srebro v Pescari

\"Sport1\"

Telovadec Aljaž Pegan je na sredozemskih igrah v Pescari v finalu na drogu z oceno 15 točk osvojil srebrno kolajno. Solidni nastopi preostalih slovenskih telovadcev.

Zmagal je domačin Enrico Pozzo (15,4). "Zelo sem vesel te kolajne. Očitno sem se letos \'specializiral\' na srebrne kolajne, kar sploh ni slabo. Po peganu sem prišel tako daleč od droga, da sem komaj še prijel za lestvino, potem pa sem optimistično želel narediti še neposredno povezavo v ribalko, kar se seveda ni izšlo ravno po načrtih, saj sem izgubil kombinacijo," je dobre volje v smehu svoj nastop opisal Pegan in dodal: "Čeprav se mi vaja ni izšla povsem po načrtih, sem zadovoljen, da sem jo izpeljal do konca brez večje napake in jo sklenil s solidnim seskokom. Vedno je lepo sezono končati s kolajno."

Rok Klavora je v finalu na preskoku dobro prikazal oba skoka in na koncu z nekaj smole z oceno 15,45 točke pristal tik za stopničkami, na četrtem mestu. Do kolajne na ga je ločilo zgolj 12 tisočink točke. Zmagal je Francoz Thomas Bouhail (16,462).

Po Klavori sta se izkazali tudi Golobova (13,45 točke) in Kamnikarjeva (13,35), ki sta v finalu najboljše osmerice na gredi zasedli peto oziroma šesto mesto. Zmagala je Grkinja Vasiliki Millousi (14,725).

\"\"

Saša Golob

Zato pa se sestava na parterju najboljši slovenski telovadki Šajnovi ni posrečila, tako da je z oceno 13,175 zasedla osmo mesto. Najboljša je bila domačinka Elizabetta Preziosa (14,175). "Zelo sem zadovoljen z nastopi telovadk na letošnjih igrah, ki so bile ene najuspešnejših sploh za žensko gimnastiko. Morda je manjkala le tista pika na i - kolajna -, saj nismo bili daleč, a dekleta so svoje delo odlično opravila in lahko jim le čestitam," je nastope ženske ekipe ocenil vodja Mitja P. Samardžija.

rjana

rjana
Datum objave: 13.07.2009 20:06:58 Citiraj objavo Pošlji ZS

Nekdanji svetovni prvak van Gelder jemal kokain 

Nekdanji svetovni in evropski prvak v gimnastiki Yuri van Gelder (na fotografiji) iz Nizozemske je bil pozitiven na dopinškem testu pred državnim prvenstvom v Rotterdamu prejšnji mesec, jemal pa je kokain.

\"\"  

Čaka ga dveletna prepoved nastopanja. Šestindvajsetletni Van Gelder, ki je zlati medalji na krogih na SP (Melbourne) in EP (Debrecen) osvojil leta 2005, je v zagovoru povedal, da je kokain "jemal za zabavo" in ne zato, da bi izboljšal svoje športne dosežke. "Neverjetno sem bil neumen. Zelo mi je žal... Moral se bom soočiti s posledicami svojega ravnanja," je dejal Van Gelder na novinarski konferenci Arnhemu.

Gimnastika