Prijava

MotoGP - sezona 2009

rjana

rjana
Št. sporočil: 8746
Regija: Štajerska
Datum objave: 02.07.2009 09:27:39 Citiraj objavo Pošlji ZS

Kallia ne bo v Laguna Seco

\"Sport1\"

Finski dirkač Mika Kallio (na fotografiji) ne bo nastopil na prihajajoči dirki serije motoGP na dirkališču Laguna Seca, ki bo na sporedu ta konec tedna. Dirkač moštva Pramac-Team si je namreč na minuli dirki v nizozemskem Assnu pri padcu grdo poškodoval prst – njegova roka je namreč po asfaltu drsela skupaj z motorjem, zaradi česar si je Finec ožgal prst, vse do kosti. Živca si dirkač na srečo ni poškodoval, a bo pred poletnim premorom potrebna operacija, na kateri bodo Kalliu na prst presadili del kože.

"Zelo sem se veselil dirke v Laguna Seci, toda usoda je očitno hotela drugače. S tem se bom moral sprijazniti, kar je škoda," je dejal Kallio, ki je odločitev, da na bo nastopil na ameriških tleh, sprejel skupaj z moštvom: "Laguna Seca bi bila zame nova steza, ki bi jo moral še spoznati. Glede na moje fizično stanje smo bili mnenja, da je to preveč tvegano. Sedaj bom pazil nase, tako da bom za dirko v Sachsenringu dobro pripravljen."

Pri moštvu Pramac-Team zamenjave za Kallia ne bodo iskali, kar pomeni, da bo v Laguni Seca nastopil le Italijan. Niccolo Canepa. Kallio naj bi znova na motor sedel čez dobre tri tedne, ko bo na sporedu dirka na nemškem Sachsenringu.

rjana

rjana
Datum objave: 03.07.2009 13:44:39 Citiraj objavo Pošlji ZS

\"Sport1\"
Japonski dirkač Yuki Takahashi (na fotografiji desno) je pred dirko serije motoGP ostal brez moštva. Njegov dosedanji delodajalec, moštvo Scot-Honda, je namreč prekinil pogodbo z njim.

Satelitsko moštvo Honde namreč – vsaj uradno – nima dovolj denarja, da bi lahko na štart poslalo dva dirkača – poleg Takahashija še madžarskega dirkača Gaborja Talmacsija. Da se bo moral Takahashi posloviti, je postalo bolj ali manj očitno že, ko je moštvo Scot-Honda pred dirko v Barceloni Talmacsija uradno potrdilo kot drugega dirkača. Ugibanja so se potrdila po le dveh dirkah, na kateri sta nastopila tako Takahashi kot Talmacsi.

Jasno je, da Talmacsi s seboj prinaša morebitne sponzorje. Takahashi, ki je minule štiri sezone za Hondo nastopal v razredu do 250 ccm, je bil v letošnji sezoni edini japonski dirkač v seriji motoGP.

rjana

rjana
Datum objave: 03.07.2009 13:45:59 Citiraj objavo Pošlji ZS

Znova dvoboj Rossi-Stoner?

\"Sport1\"

V minuli sezoni sta se Valentino Rossi (na fotografiji v ospredju) in Casey Stoner v Laguna Seci ves čas, kolo ob kolesu, borila za zmago v Laguna Seci. Uspešnejši je bil Rossi. Bo tako tudi letos?

"Doktor", ki si je v Assnu privozil 100. zmago v karieri, se spominja lanske dirke: "Bila je nekoliko nenavadna dirka. Uspelo mi je ostati pred Stonerjem, čeprav je bil nekoliko hitrejši," in seveda upa na novo zmagoslavje na ameriških tleh: "Letos je naš motor boljši kot lani in upam, da bomo nekoliko hitrejši. Zagotovo sem pred dirko precej optimističen, saj smo na zadnjih dveh dirkah, v Barceloni in Assnu, našli dobro nastavitev motorja ter bili zelo hitri."

Rossi bo lahko oprl na lanske nastavitve za dirko v Laguna Seci: "To bo naša osnova, ki jo moramo nadgraditi. Videli bomo, kako se bo razpletlo."

Se bo v dvoboj vmešal tudi Lorenzo?

Če sta se lani za zmago v Laguna Seci borila Rossi in Stoner, bi se tokrat utegnil v boj za sam vrh vmešati tudi Rossijev moštveni kolega, Španec Jorge Lorenzo. Lorenzo si je na minulih dveh dirkah privozil drugo mesto in nakazal, da je v odlični formi. Španski dirkač se zaveda, da si na prihajajoči dirki ne sme privoščiti napake, kar je v minuli sezoni izkusil na lastni koži, kajti: "Moram misliti na svetovno prvenstvo. Če preveč tvegaš in padeš, potem je konec. Obenem ne smeš preveč popustiti, saj je potem težko priti do zmage. Predvsem je potrebno ostati miren."

Lorenzo ima poleg Rossija "na računu" tudi Stonerja: "Težko si predstavljam, da bo Stoner popustil tako kot na minulih dveh dirkah. Upam, da mu bo šlo bolje, saj je vedno zabavno tekmovati z njim, čeprav ga je težko premagati."

Laguna Seca bi nam torej utegnila letos prinesti troboj Rossi-Stoner-Lorenzo, kar obljublja pravo poslastico za ljubitelje motošporta ...

Ro

rjana

rjana
Datum objave: 03.07.2009 14:09:10 Citiraj objavo Pošlji ZS

Rossi v motoGP vse do 2013?  

Osemkratni svetovni motociklistični prvak Valentino Rossi je pred začetkom dirkaškega tedna v Laguni Seci na srečanju z novinarji potrdil, da si trenutno želi nastopati v razredu motoGP vsaj do leta 2013.

\"\" 

Slaba novica za tekmece: Doktor je v Laguni Seci odlično razpoložen.  

Znano je, da ima Rossi z Yamaho podpisano pogodbo do konca prihodnjega leta, konkurenčen motocikel v letošnji sezoni pa ga je po 100. zmagi na nizozemski dirki v Assnu dokončno prepričal, da si želi dirkaško kariero nadaljevati z nastopanjem v kraljevskem razredu: “Resno razmišljam o tem, da bi nastopal še tri ali štiri leta,” je v Assnu povedal aktualni svetovni prvak, s čimer je skorajda dokončno utišal govorice, da bo koncu službovanja pri Yamahi presedlal na štiri kolesa in začel nastopati na reliju za svetovno prvenstvo.

\"\" 

Midva sva najboljši par: Valentino Rossi in yamaha M1 

Nedvomno največja zvezda zadnjih let v motociklizmu je  danes jasno ponovil željo, da bi tudi v prihodnje ostal pri Yamahi: “Če bi se moral odločiti takoj, bi na to pristal z veseljem, saj se tako fizično kot psihično počutim odlično in menim, da bi lahko tako nadaljeval vsaj še prihodnja štiri leta. Toda, dokončno odločitev bom sprejel prihodnje leto, a kot se že dejal, če bi se moral odločiti zdaj, bi zagotovo ostal, saj je trenutno vzdušje pri Yamahi odlično.”

//3.7.2009 14:09:47 uredil rjana

rjana

rjana
Datum objave: 04.07.2009 13:44:47 Citiraj objavo Pošlji ZS

Rossi najhitrejši na prvem treningu 

Valentino Rossi je tudi po selitvi iz Evrope v ZDA pokazal izvrstno formo in bil najhitrejši na prvem prostem treningu v razredu motoGP za VN ZDA.

\"\" 

Doktor je zasedel prvo mesto po prvi preizkušnji pred nedeljsko dirko za VN ZDA v Laguni Seca, za njim se je uvrstil moštveni kolega Jorge Lorenzo, tretji je bil Casey Stoner, četrti pa Dani Pedrosa.

Izidi prvega prostega treninga:

1. Valentino Rossi Yamaha 1m21.981s
2. Jorge Lorenzo Yamaha 1m22.093s + 0.112s
3. Casey Stoner Ducati 1m22.170s + 0.189s
4. Dani Pedrosa Honda 1m22.637s + 0.656s
5. Toni Elias Gresini Honda 1m22.682s + 0.701s
6. Andrea Dovizioso Honda 1m22.880s + 0.899s
7. Marco Melandri Hayate Kawasaki 1m23.140s + 1.159s
8. Chris Vermeulen Suzuki 1m23.217s + 1.236s
9. Colin Edwards Tech 3 Yamaha 1m23.285s + 1.304s
10. Alex de Angelis Gresini Honda 1m23.406s + 1.425s
11. Randy de Puniet LCR Honda 1m23.439s + 1.458s
12. Loris Capirossi Suzuki 1m23.637s + 1.656s
13. James Toseland Tech 3 Yamaha 1m23.690s + 1.709s
14. Nicky Hayden Ducati 1m23.747s + 1.766s
15. Sete Gibernau Hernando Ducati 1m24.533s + 2.552s
16. Gabor Talmacsi Scot Honda 1m24.926s + 2.945s
17. Niccolo Canepa Pramac Ducati 1m25.511s + 3.530s

rjana

rjana
Datum objave: 04.07.2009 13:50:29 Citiraj objavo Pošlji ZS

Stoner na treningu spet bolan 

Strahovi Caseyja Stonerja, da ga bo skrivnostna bolezen, katero zdravniki nikakor ne morejo diagnosticirati, ovirala tudi na dirki za VN ZDA, so se uresničili: na koncu prostega treninga sta Avstralca ponovno mučila utrujenost in slabost.

\"\" 

Skrb vzbujajoče: bolezen se je tokrat pojavila že v uvodu dirkaškega vikenda. 

Ducatijev dirkač je vodil večino petkovega treninga, na koncu pa sta bila, tako kot že v Barceloni in Assnu, pred njim oba dirkača Yamahine tovarniške ekipe."Zelo me skrbi, saj so simptomi na prejšnjih dveh dirkah začeli pojavljati veliko kasneje, šele med dirko. To me zelo skrbi, a pokonci me drži dejstvo, da smo spet našli prave nastavitve za moj motocikel," je bil po treningu zaskrbljen in vidno utrujen Ducatijev zvezdnik.

\"\" 

Stoner je prosti trening z dobro desetinko zaostanka za Rossijem končal na 3. mestu 

Stoner je sicer še povedal, da je prepričan, da lahko vozi še hitreje in da upa, da bodo nova zdravila, ki jih je dobil po treningu, tudi delovala, saj bo lahko le zdrav konkurenčen Valentinu Rossiju in Jorgeju Lorenzu: "Zdravnikom ni lahko, saj mi ne morejo kar dati antibiotikov, če ne vedo natanko, kaj me je napadlo. Kakor koli - upam, da se mi bo do nedelje uspelo pobrati."

//4.7.2009 13:51:15 uredil rjana

MotoGP - sezona 2009