Zdravo!
Samo pojasnilo želim, vaše mnenje.
1.Na turnirjih me zelo moti, če dva igralca klepetata, non stop.Kaj menite o tem?
2.Venomer slišim, kako igralci pišejo, ne samo meni , zakaj se siliš?Kaj menite o tem?
Moje mnenje je, da brez komentarjev igramo turnir, vsak ve, kakšne karte ima in zakaj igra, ne pa, da ti nekdo odgovori na to, ko ga opozoriš, da te klepetanje na turnirju pač moti, suhega kurca še slamka moti.Se opravičujem, dobesedno tako je zapisal.
Neprestano, žaljenje nezrelost in podobne zadeve me odvračajo od igranja.Zato prosim soigralce, da so pač na turnirjih olikani, brez nepotrebnih pripomb.
Hvala!
_marjanca_
Zdravo!
1.Na turnirjih me zelo moti, če dva igralca klepetata, non stop.Kaj menite o tem?
2.Venomer slišim, kako igralci pišejo, ne samo meni , zakaj se siliš?Kaj menite o tem?
Moje mnenje je, da brez komentarjev igramo turnir, vsak ve, kakšne karte ima in zakaj igra, ne pa, da ti nekdo odgovori na to, ko ga opozoriš, da te klepetanje na turnirju pač moti, suhega kurca še slamka moti.Se opravičujem, dobesedno tako je zapisal.
Neprestano, žaljenje nezrelost in podobne zadeve me odvračajo od igranja.Zato prosim soigralce, da so pač na turnirjih olikani, brez nepotrebnih pripomb.
Hvala!
_marjanca_
Hej!
Samo toliko da razčistimo par zadev.
Marjanca, med igro nisi niti enkrat rekla, da te moti klepet. Res mogoče koga moti, ampak naj to pove. Poleg tega pa ni blo nostop neko klepetanje ampak je blo več ali manj v stilu "lepa igra", "hvala", ... Škoda ko nism kopirala klepeta, res.
2. Glede tvojega siljenja v igri. Primer, ki je bil danes na turnirju: Mam karte za švoh solo brez u roki in napovem 2. Marjanca mi napove 1. Ok, mene to sicer ne moti, pač zvišam v solo3, ampak se mi mal hecno zdi s čim bi šla igrati. Pa nč ne rečem, kr se mi zdi brezveze. Na koncu 1.kroga turnirja pa ji rok_c reče da se sili. Pol pa marjanca sama veš da si mi kr neki najedala na javni zunaj, da kaj je blo z zadnjo igro narobe in ne vem kaj še neki vse. Men osebno z tvojo zadnjo igro ni blo nč narobe in mislim da rok_c tudi ni mislil specifično zadnjo igro ampak vse, ker si kr neki forsirala z enkami. In ko ti to povem, je spet vs haloo. Sprejmi kritiko tako kot je.
3. "suhega kurca še slamka moti" to ti je edn povedu na javni, ker si kr neki najedala o tem in onem. Sploh pa nisi opozarjala, da te klepet moti njega, ampak si to rekla meni. Pa še to po koncu iger. Če bi mene kaj motilo bi to povedla med igro in od drugih tudi pričakujem, da mi povejo če jih kaj moti. Ti si izbrala možnost, da boš tiho...pa bot tiho.
4. takoj po tem sm tut s tvoje strani dobila grajo, da nonstop klepetam med igro, da potem pa sprašujem kolk tarokov je ostalo v talonu. Res je, sem vprašala in sem vprašala tebe, ker si šla igrat solo3. Saj ti ne bi bilo treba odgovorit, ampak sem pač mislila da boš tolko prijazna, ker sem vmes šla na wc. Tebe smo mogli čakat, ane? in ne rečem, da mi je težko počakati.
Samo toliko da smo si na jasnem in da smo predstavili obe strani zgodbe.
Lp, Laura
Zdravo!
Hvala!
_marjanca_
Najbolj zanimivo je, da nekdo, ki neprestano daje nepotrebne pripombe, ki ne pozna olike na turnirjih, se obnaša popolnoma nezrelo, prosi, da drugi pa naj tega ne bi poceli! Zakaj?
Kamorkoli pogledaš je _marjanca_.Povsod pristavi svoj neumesen komentar...ko nas thc kliče na mize, vmes skače _marjanca_ , ko je kot opazovalec pri igri, piše in moti tekmovalce, ko konča igro, je vsaj z enim soigralcem v konfliktu(vedno!)...in potem na dolgo in široko razpreda in naklada...in pravzaprav je to vse skupaj zelo moteče!
A ni res?
Zdravo!
Hvala!
_marjanca_
Najbolj zanimivo je, da nekdo, ki neprestano daje nepotrebne pripombe, ki ne pozna olike na turnirjih, se obnaša popolnoma nezrelo, prosi, da drugi pa naj tega ne bi poceli! Zakaj?
Kamorkoli pogledaš je _marjanca_.Povsod pristavi svoj neumesen komentar...ko nas thc kliče na mize, vmes skače _marjanca_ , ko je kot opazovalec pri igri, piše in moti tekmovalce, ko konča igro, je vsaj z enim soigralcem v konfliktu(vedno!)...in potem na dolgo in široko razpreda in naklada...in pravzaprav je to vse skupaj zelo moteče!
A ni res?
Sm opazu, ja!
Da se med turnirjem ne klepeta, je napisano v pravilniku!!!!!
Igralca, ki si imata kaj sočnih za povedat, naj se po končani igri povabita v klepetalnico in tam se lahko v miru do nezavesti obkladata s psovkami in žalitvami.Če jima pa še to ni dovolj, se lahko zmenita za obračun v živo!
Pri taroku ni nemoralnosti ali moralnosti. Pravila so, in v pravilih ne piše da bi bilo kontriranje prepovedano. In kar ni prepovedano je dovoljeno. . Pa naj bo to kontra na igro, kontra na pagata U, kontra na kralje, razen kontri na berača se izogibam. Pa tudi ne gledam, če igramo za zabavo, ali resno igro(turnirji). Vendar pri turnirskih igrah še premislim kdaj komu dat kontro, kako ga spravit na nižjo mesto od mojega. In zato bom na tekmovanjih igral podlo in nemoralno, saj do neke mere vsi igramo da bi zmagali. No, saj druženje tud dosti pomeni, a vseeno vsak potihem upa da bo končal na prvem mestu. Pri igri za zabavo, ko igramo sami poznani včasih dam kontro brezveze - samo da je igra bolj pestra, ker takrat mi je vseeno za rezultat.
ČE mi pa nekdo skoz prevzema igre, in se nekaj sili z zelo slabimi enkami ali Solo3, pa ga bom seveda ustavljal in mu dajal kontre.