Prijava

(Ne)moralnost igre

Rafaelus

Rafaelus
Št. sporočil: 112
Regija: Koroška
Datum objave: 28.03.2008 15:08:44 Citiraj objavo Pošlji ZS

Me veseli, da sta me podprla _marjanca_, poljcancan in je verjetno še kdo istega mišlenja pa je tiho, ker se ne upa komu zamerit. Tako kot je užitek zadet na lotu je enako pri zmagi na turnirju. Daš kontra nasprotnik piše dol ti pa v smeh, dopiš kontro pišeš dol pa v jok. Sem pa že večkrat zaradi svojih kontra ga dobil jaz in krepko pisal gor. Takrat pa sem smejal samo jaz. To je užitek pri igranju, da ti dvigne pritisk do nebes ali potrebuješ nujno zdravniško pomoč ko gre napovedan valat v maloro. To je živlenje. Enkrat gor, drugič dol. Jaz imam sicer raje prvo varianto, je bolj prijetna. Še vedno Nedolžen RAFAELUS |pa sem prepričan da se še kdo najde.

//28.3.2008 15:09:24 uredil RAFAELUS

//28.3.2008 15:09:35 uredil RAFAELUS

Pazi se vragca, z njim se ni za HECAT

Chief

Chief
Št. sporočil: 1139
Regija: Dolenjska
Datum objave: 28.03.2008 15:41:25 Citiraj objavo Pošlji ZS

Dejansko se najde folk ki se pride gor sam kregat. Jaz točke pogledam šele ko zaključim tistih 30 špilov al pa še to ne. Če je za kontro se jo da, če ne se je ne da. Če hoče moj igralec meni žret monda, pa naj ga, če ima dovolj visokih, da igra lepo laufa.

snejbi

snejbi

Admin Št. sporočil: 7109
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 29.03.2008 11:20:27 Citiraj objavo Pošlji ZS

O kontrah in njihovi moralnosti smo se razpisali že v nekaj temah, ok pač nanese.

Drugačen pogled.

Kontra vsekakor ni nemoralna, res je sestavni del igre. Morda ima velko rednih igralcev taroka tu na portalu podoben občutek kot jaz : ko smo novinci, igramo svojo igro, kot smo je navajeni od 'žive' igre. Dlje časa ko igraš preko neta, spoznavaš druge taktike, morda so ti všeč, morda ne, lahko da jo privzameš in ti drugačen način igre ne odgovarja več.

Občudujem predvsem igralce, ki se znajo prilagoditi vsaki igri, vsakemu partnerju: pred leti sem opazila Silassa, ki je bil zmagovalec našega prvega resnega on line turnirja; fant je odlično prilagajal tehnike siogralcem. če je igral z nekom ki je navajen tarokirat je tarokiral, če je opazil da se igra na barve, je barval. le kam je poba izginil.

Vsekakor pa sem se navadila nekaj : svojega načina igre ne vsiljujem nikomur, predlagam pač kako naj mi soigralec igra. Če mi način igre ne odgovarja, to povem, se zahvalim in zapustim igro. Velja za igre, ko igram z naključnimi igralci, ki jih ne poznam. Osebno mislim , da to ni nemoralno in vsak tak odstop nekega drugega igralca sprejmem z razumevanjem.

Kadar mi ni vseeno s kom igram, izberem stalno družbo, stare znance, pri katerih poznam način igre in toleriram morebitne razkole v tehniki pristopa.

za turnirsko igro pa sem vnaprej psihično pripravljena na takšne ali drugačne 'divjake'. V živo so stvari precej hujše, saj pri morebitnih nesporazumih človeka še vedno gledaš in se lahko vnamejo še žolčne debate, na netu odigraš , greš in zapreš računalniksmile.

Na turnirju je važno zmagati. Osebno prepričanje mi preprečuje 'pojesti' monda partnerju ali dajati kontre tja v en dan, razumem pa da nekateri to počnejo. Stvar osebne morale. Za nekoga pač lahko rečeš da igra čisto igro, kolegialno, po smiselnosti TAROKA V 4. Vendar, če res želiš zmagati - potem je tu soliranje, kontre in taktiziranje. V večini primerov edini način zmage, ne samo pri taroku, velja pri vseh igrah in tudi v resničnem življenju.

Zato ne bi ocenjevala (ne)moralnosti tehnike igre.

Izpostavila bi predvsem moralnost odnosa do soigralcev. Način komunikacije, izbiro besed. Pri naši internetni komunikaciji pogosto prihaja do nesporazumov, predvsem zaradi tipkanja, ko ne vidiš ljudi v obraz, ne vidiš hudomušne grimase, nasmeha... in popolnoma nedolžna pripomba lahko postane jedro razdora. So pa seveda prisotni tudi provokatorji, ki pridejo samo stresat svoje frustracije, varno skriti za ekranom.

Vsak naj igra po svoji vesti.

V izogib konfliktom izbirajte znane soigralce.

Turnir je edini način kjer brezpogojno igraš z vsakim, tu pa lahko tudi spoznaš nove ljudi, ki ti odgovarjajo. Ali pa nesmile))

Rafaelus

Rafaelus
Št. sporočil: 112
Regija: Koroška
Datum objave: 29.03.2008 14:49:26 Citiraj objavo Pošlji ZS

Žal me tisti ki z mano igrajo na turnirjih seveda ne hvalijo pretirano, ker sem preveč naravnan na zmago in ne popuščam niti za milimeter, ni mi žal niti dobre kontre. Prepričan sem, da igralci ki igrajo z mano zvečer tako za hec, da  mine čas dobijo drugačno mnenje. Sem saj mislim prijazen pri ircanju, se maksimalno podredim igralcu ko me je rufal, čeprav včasih to prinese tudi minus točke. Tako bi morali gledati na mene tudi tisti ta prvi in se mi kdaj zvečer pridružit pri igri. Res  je, da v večini primerov odigram  z eno skupino okrog 24  iger in grem na novo mizo. Razlog za to je predvsem pridobit vpogled na način  igranje  igralcev, kateri bi mi lahko bili na turnirju nasprotniki. Upam in se opravičujem vsem, ki sem jim na turnirju  kontriral ali drugače užalil  opravičijo.  Se vidimo  zvečer . Kot se ve Nedolžen RAFAELUS

Pazi se vragca, z njim se ni za HECAT

erazem

erazem
Št. sporočil: 77
Regija: Primorska
Datum objave: 29.03.2008 16:30:32 Citiraj objavo Pošlji ZS

RAFAELUS je rekel:
Žal me tisti ki z mano igrajo na turnirjih seveda ne hvalijo pretirano, ker sem preveč naravnan na zmago in ne popuščam niti za milimeter, ni mi žal niti dobre kontre. Prepričan sem, da igralci ki igrajo z mano zvečer tako za hec, da  mine čas dobijo drugačno mnenje. Sem saj mislim prijazen pri ircanju, se maksimalno podredim igralcu ko me je rufal, čeprav včasih to prinese tudi minus točke. Tako bi morali gledati na mene tudi tisti ta prvi in se mi kdaj zvečer pridružit pri igri. Res  je, da v večini primerov odigram  z eno skupino okrog 24  iger in grem na novo mizo. Razlog za to je predvsem pridobit vpogled na način  igranje  igralcev, kateri bi mi lahko bili na turnirju nasprotniki. Upam in se opravičujem vsem, ki sem jim na turnirju  kontriral ali drugače užalil  opravičijo.  Se vidimo  zvečer . Kot se ve Nedolžen RAFAELUS
S tabo sem igral samo na zadnjem turnirju. Bilo je super, igraš odlično! Če se še kdaj srečava na turnirju, upam da te premagam!! Kontra in lep pozdrav.

eknez

eknez
Št. sporočil: 50
Regija:
Datum objave: 29.03.2008 18:12:22 Citiraj objavo Pošlji ZS

Bom napisal pa še svoje mnenje,če mi dovolite.Turnirjev se udeležujemo,da zmagamo,vsaj jaz tako čutim in se vsakega tekmovanja veselim.Nič nisem jezen če dobim kontro,kajti je SESTAVNI del igre(pa naj se zdi komu še tako nemoralno).Ko pa igram z naključnimi,ali pa z dogovorjenimi igralci je pa stvar malo drugačna,sproščena,vihrava......Torej,naj končam vesel sem če dobim igro na nasprotnikovo kontro,če jo izgubim ,vem,da je bila upravičena,saj nisem zmagal oz.nisem znal.Lahko bi še in še pisal,vendar turnir je igranje na zmago pa če se še tako prepričujete ,da to ni res.Če malo na grobo zaključim z mislijo prof.Krešimirja Petroviča, ki me je učil sociologijo-zmaga ni vse zmaga je EDINO!Pa brez zamere in lp.

(Ne)moralnost igre