Jaz imam pa eno pripombo na zaklenjene karte, ki so napovedane - konkretno napovedan kralj ultimo, in ko s soigralcem igrava na valata po tarokih pade klicana barva, in ko hocem dati kralja ga ne pusti ker je napovedan....
Zakaj med igro ne mores spremeniti igre, ker če je valat napovedi niso poemmebne, sam pa rizkiras napoved?
LP
Hm, s tem se po pravici povedano še nisem srečal, tako da ne vem, kako je s tem. Bolj znana mi je tista, ko npr. napoveš pagat ultimo, pa se tekom igre razvidi, da morda utegne pasti valat in kot zadnji tarok vržem še palčko, potem pa barve in - hopa cupa - 250 pik (ali 500 z radelcem) ti ne uide ![]()
Bi pa še komentiral Mladena - res je. Nekaj ljudi je že izpostavilo pravično/nepravično ravnanje z radelci; ali pisati dvojno obema ali samo tistemu, ki je igro napovedal. Meni se zdi najbolj pravično (spet samo moje mnenje), da se piše dvojno obema (dober argument za to je izpostavila snejbi), smo pa v živo potem to "nepravičnost" reševali s tem, da smo neporabljene radelce odštevali (vsak neporabljen = -100 pik). Toliko zaenkrat...
Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself