Prijava

Pravila

Mladen

Mladen

Admin Št. sporočil: 860
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 05.10.2009 18:14:39 Citiraj objavo Pošlji ZS

Jaz po pravici povedano prvič slišim, da bi v radlcih pisal samo tisti, ki igra. Slišal sem samo že za ti. "štulce" - črne pikica, ki se naredijo vsakemu, ki je bil rufan (in je pisal v +) in se na koncu odbijajo od končnega rezultata - vsak štulc je - 10 točk. Se pa strinjam - vsaka vas ima svoje pravilo in ta pravila, ki so na netu so mi kar všeč (no lahk bi ibl še kakšen pikolo, da bi komu žrl živce, vsaj 1 teden hehe...)

snejbi

snejbi

Admin Št. sporočil: 7109
Datum objave: 05.10.2009 21:28:01 Citiraj objavo Pošlji ZS

pikolo hahah, pomoje edina varianta v taroku, ki ga nikol nisem igrala smile

joze18

joze18
Št. sporočil: 2
Regija: Dolenjska
Datum objave: 29.10.2009 09:45:05 Citiraj objavo Pošlji ZS

Jest pa do zdej še nisem slišal, da ne bi oba pisala v radelcih, ne v živo ne v igrah na računalniku. mogoče bi lahko drugi pisal nekoliko manj (npr. 50 %) kot je to na xxx.

//29.10.2009 10:49:01 uredil RiLe

RiLe

RiLe
Št. sporočil: 1592
Datum objave: 29.10.2009 10:53:26 Citiraj objavo Pošlji ZS

Seveda, Slovenija le ni tako majhna kot mislimo, glede na to da je tok različnih pravil. V naši skupnosti smo vedno in bomo vedno imeli pravilo da se radelci pišejo igralcu in soigralcu enako. Tudi če se nekdo "šlepa" kar naprej, je znanost in če tako pride do zmage je tudi neka metoda.

0000

0000
Št. sporočil: 2
Regija:
Datum objave: 20.01.2010 13:17:48 Citiraj objavo Pošlji ZS

Jaz imam pa eno pripombo na zaklenjene karte, ki so napovedane - konkretno napovedan kralj ultimo, in ko s soigralcem igrava na valata po tarokih pade klicana barva, in ko hocem dati kralja ga ne pusti ker je napovedan....

Zakaj med igro ne mores spremeniti igre, ker če je valat napovedi niso poemmebne, sam pa rizkiras napoved?

LP

Gustaf

Gustaf
Št. sporočil: 7414
Datum objave: 20.01.2010 14:16:59 Citiraj objavo Pošlji ZS

Hm, s tem se po pravici povedano še nisem srečal, tako da ne vem, kako je s tem. Bolj znana mi je tista, ko npr. napoveš pagat ultimo, pa se tekom igre razvidi, da morda utegne pasti valat in kot zadnji tarok vržem še palčko, potem pa barve in - hopa cupa - 250 pik (ali 500 z radelcem) ti ne uide smile

Bi pa še komentiral Mladena - res je. Nekaj ljudi je že izpostavilo pravično/nepravično ravnanje z radelci; ali pisati dvojno obema ali samo tistemu, ki je igro napovedal. Meni se zdi najbolj pravično (spet samo moje mnenje), da se piše dvojno obema (dober argument za to je izpostavila snejbi), smo pa v živo potem to "nepravičnost" reševali s tem, da smo neporabljene radelce odštevali (vsak neporabljen = -100 pik). Toliko zaenkrat...

Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself