Men se od igorski-jevih opomb zdi smiselna edina tista z beračem. Bi bilo fajn vseeno videt, kaj je ze padlo in kaj je kdo dal (babo al poba al ...).
Men se obcasno tud zgodi, da kadar stejem taroke, jih narobe prestejem (premalo ali kak prevec), tako da se ni prevec zanasat na spomin (no, vsaj moj ne
), tako da razumem idejo polaganja kart pri beraču.
Tole o pravilih je že precej predebatirano v različnih temah, pa da se še enkrat ponovim:
vsaka vas ima svoja pravila, tukaj so pač takšna kot si jih je zamislil avtor ![]()
Me veseli, da je tema sprožila toliko odziva.
Še enkrat bi rad poudaril, da je aplikacija super, zato vsa čast avtorjem. 
Moram pa reč, da sem presenečen, da se večini zdi šlepanje z radlci samo po sebi umevno. Pri nas na vasi (MB, jebiga, odkar mamo Kanglerja je pač tak) namreč nisem nikoli igral drugače, kot da z radlom piše gor (ali dol, seveda) samo tisti, ki kliče igro (ne nazadnje se tudi samo njemu briše...). Pa igram tarok že 25 let, tako da...
Kar se barvnega valata tiče...ga pač špilamo, če že je in takega kot je. Ni da bi se človek sekiral.
Da bi pri beraču karte polagali, tako kot to počnemo tudi v živo, pa se mi je zdelo fajn zgolj zaradi estetike, igra pač izgleda drugače (Ni, da bi imel težave s pomnjenjem kart. Kljub temu, da tarokiram že četrt stoletja, težav s senilnostjo še nimam).
Drugače pa, se vidimo v kakem špilu.
Eee, me veseli, da se stvar odvija na taki, "človeški" ravni - s tem mislim predvsem raven tele debate, pač, vsi se ne strinjajo z vsem, pa saj to je normalno, ne? ![]()
Če po pravic povem, tole z radlci prvič slišim (no, sem pa vsaj izvedel za eno izmed krajevnih posebnosti, hehe, ker npr. mi v LJ špilamo tako, kot je tu narejeno).
Za berota se mi je tudi zdelo, da bi bila tista stvar bolj grafično-olepšane narave, zato... Morda pa bodo tvoje in še nekaterih drugih želje uslišane - nekoč... ![]()
No, ker že omenjaš barviča, bi jaz omenil en drug špil - pikolo. Tega sicer ni, kar se mi zdi nekako bolj pravilno, kot če barvnega valata ne bi bilo; zakaj tako, sem pa že zgoraj nekje napisal...
Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself
moj mnenje o radlih je tak: noben način ni čist pravičen
tudi ko smo včasih igrai v živo, smo pisal dvojno samo tistemu, ki je igral, aaaampak: pomislite na take igralce, ki forsirajo igro pa izsiljujejo in v bistvu igrajo na partnerjeve karte ( čar igre v 4
), v tem primeru je pač pravično da dvojno piše gor tudi partner ki ni klical igre, mar ne? saj je pomagal naredit igro...
tko da mi je navsezadnje čisto vseeno kater način je
igra v 3 pa seveda reši ta problem ![]()