Ja pri pagatu je tako, da je to zadnji tarok, ki ga imaš v roki, zato program pusti vreči.
Kralja si pa verjetno skušal vreči, ko si imel v roki tudi druge karte v isti barvi, in jasno da ga je zarad napovedi zaklenilo. Prav tako ne bi pustilo vreči pagata , če bi imel v roki še kak drug tarok, le poskus![]()
Priporočilo: ne napoveduj kralja
Eh vidš, okol pagata mi je vse jasn (čej tazadn tarok ok kljub napovedi), za krala pa še pomislu nism, pa je ista fora
No in pol se ti neki okol hvalš, das blond, bem sam seb sunac...
Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself
Pozdravljeni.
Mene pa zanima, če koga moti, da pišeš -20, če pustiš monda v talonu, ko se zarufaš in prineseš klicanega kralja domov.
V tem primeru prinešes tudi talon domov ali ne? Če ga, zakaj potem minus?
Hvala za odgovor.
vsaka vas ima svoja pravila, tukaj so pač takšna kot si jih je zamislil avtor ![]()
Heh, najprej odgovor na "predprejšnji" post...
Verjemi, tudi mene moti, ko mi recimo soigralec na napovedanega pagatka vrže taroka - "sej sva ga prnesla dam, ampak piševa pa še zmer -50" ![]()
Ali pa, recimo, še en hipotetičen primer:
Iz talona poberem monda, napovem pagata, soigralec se "izda" z napovedjo trule (torej mora imeti škisa). Sredi igre mi pobere monda, na koncu pa še pagata. Jaz grem -70 v minus, soigralec pa -50. Torej za "dobljeno" trulo piševa "bonus" +20. Narobe svet? Niti ne (pa naj se še tako bjondasto postavljam na glavo, hihihi).
Skratka, uradna pravila so eno, "prirejena" (nič ne rečem, morda je tako še bolj zanimivo) pa drugo. Kot lahko vidite, se na tej strani igra tarok po uradnih SLO pravilih in ne, "kakor si je zamislil avtor" (a ne, Gozdar
)
Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself
soigralec se "izda" z napovedjo trule (torej mora imeti škisa)
lahko blefira.