Prijava

Pravila

snejbi

snejbi

Admin Št. sporočil: 7109
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 20.01.2010 15:40:21 Citiraj objavo Pošlji ZS

Ja pri pagatu je tako, da je to zadnji tarok, ki ga imaš v roki, zato program pusti vreči.

Kralja si pa verjetno skušal vreči, ko si imel v roki tudi druge karte v isti barvi, in jasno da ga je zarad napovedi zaklenilo. Prav tako ne bi pustilo vreči pagata , če bi imel v roki še kak drug tarok, le poskussmile

Priporočilo: ne napoveduj kralja smile

Gustaf

Gustaf
Št. sporočil: 7414
Datum objave: 20.01.2010 19:48:33 Citiraj objavo Pošlji ZS

Eh vidš, okol pagata mi je vse jasn (čej tazadn tarok ok kljub napovedi), za krala pa še pomislu nism, pa je ista fora\"Osramočen\"

No in pol se ti neki okol hvalš, das blond, bem sam seb sunac...

Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself

hudobnica

hudobnica
Št. sporočil: 22
Datum objave: 11.04.2012 12:19:58 Citiraj objavo Pošlji ZS

Pozdravljeni.

Mene pa zanima, če koga moti, da pišeš -20, če pustiš monda v talonu, ko se zarufaš in prineseš klicanega kralja domov.

V tem primeru prinešes tudi talon domov ali ne? Če ga, zakaj potem minus?

Hvala za odgovor.

Gozdar

Gozdar

Elitni član Št. sporočil: 1596
Regija: Gorenjska
Datum objave: 12.04.2012 09:37:13 Citiraj objavo Pošlji ZS

o pravilih je že precej predebatirano v različnih temah, pa da se še enkrat ponovim:

vsaka vas ima svoja pravila, tukaj so pač takšna kot si jih je zamislil avtor smile

Gustaf

Gustaf
Št. sporočil: 7414
Datum objave: 13.04.2012 16:36:44 Citiraj objavo Pošlji ZS

Heh, najprej odgovor na "predprejšnji" post...

Verjemi, tudi mene moti, ko mi recimo soigralec na napovedanega pagatka vrže taroka - "sej sva ga prnesla dam, ampak piševa pa še zmer -50" smile

Ali pa, recimo, še en hipotetičen primer:

Iz talona poberem monda, napovem pagata, soigralec se "izda" z napovedjo trule (torej mora imeti škisa). Sredi igre mi pobere monda, na koncu pa še pagata. Jaz grem -70 v minus, soigralec pa -50. Torej za "dobljeno" trulo piševa "bonus" +20. Narobe svet? Niti ne (pa naj se še tako bjondasto postavljam na glavo, hihihi).

Skratka, uradna pravila so eno, "prirejena" (nič ne rečem, morda je tako še bolj zanimivo) pa drugo. Kot lahko vidite, se na tej strani igra tarok po uradnih SLO pravilih in ne, "kakor si je zamislil avtor" (a ne, GozdarPomežik)

Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself

roteka

roteka
Št. sporočil: 46
Regija: Gorenjska
Datum objave: 13.04.2012 18:31:39 Citiraj objavo Pošlji ZS

soigralec se "izda" z napovedjo trule (torej mora imeti škisa)

lahko blefira.