za začetek naj povem, da je vstopna stran s prvimi vtisi dobra, celo zelo elegantna; precej drugačna od te, ki jo poznamo. Nekaterim bo po všeči, drugim malo manj...moje skromno mnenje - navadili se bomo in vse bo v redu. Med zavihki bomo pridobili še "trgovina", ki je vsekakor vredna omembe, tako s cenami kot tržnimi artikli, ki so vezani na namizne igre in igre s kartami.
danes omenjam še barvno kombinacijo v oranžno-modrih niansah a podlago prelivajoče sive....zelo domiselno in preprosto "doraslo" brez nepotrebnega kiča in ostalih okraskov. Z moje strani pohvaljeno!
več sledi v prihajajočih dnevih....
za zapis so uporabljene črke in ikonce, ki delujejo dovolj privlačno in berljivo, kar je za orientacijo nekaterim zagotovo v pomoč. Če se ustavim pri tem kar imamo tu pod osebnost je z novim portalom opremljeno sledeče:
*sličica - avatar je večjega formata in dopušča 100px X 100px (na tem imamo pomanjšavo v 60px X 60px)
* zavihki, ki sledijo: "domov", "moja stran", "tarok statistika", "moj profil", "privatna sporočila" in "E-člani" - vsak med njimi je opremljen s pripadajočo ikonco v črni barvi...najbrž pa ne rabim razlagat kaj se skriva pod njimi
tudi izraz " privatno sporočilo" mi je moteče, in to od vedno na vseh forumih, ne samo tu....mar ne bi bilo bolj vmesno uporabiti izraz "zasebno sporočilo" / res je, SSKJ in SP dopuščata oboje/ pa vendar je moje mnenje sočnosti o slovenskega jezika usmerjen k mojemu predlogu
priváten -tna -o (ȃ) zaseben
zasében -bna -o; bolj ~ (ẹ̑) Ta pogovor je bil ~ zasébni -a -o (ẹ̑)
ob iskanju ustreznosti se pojavlja tudi 'zaseben, privaten, oseben'

omembe vredno je sredinsko oglasno sporočilo, ki teče kot filmski trak (drugače ne znam opisat
) in so zajete dnevne ali druge novice ali obvestila.Deluje dobro in sovpada v koncept same strani. Trenutno sicer za moje pojme prehitro laufa, saj uspeš prebrati le naslov in morda še prvi stavek; sicer je pri vsaki dodan knofek: preberi več - v tem momentu so vpisane tri, lahko da jih bo kasneje več.
ob tem dodajam, da najbolj všečno ob vstopu je poseben znak Piatnik, ki krasi portal, pa ne samo zato, ker deluje optimalno dobro v sivih odtenkih, ki sovpadajo s samim dizajnom strani... predvsem zato, ker spodaj piše ekskluzivni partner za spletno igro v Sloveniji. Skratka napredujemo, sodelujemo... in ni vrag, da vam ne bi bilo v zadovoljstvo, ko se postavi na svetlo.
na gumbku domov najdemo: *izdelki v trgovini * zadnje na forumu * najboljših 10 igralcev - ob tem naj poudarim, da spodnji več ponuja celoten izbor, kdor ga želi videti
sledi: * največ doseženih točk Taroka * največ odigranih iger Taroka * najboljši v povprečju točk - vse to je vrisano tudi v krožni model grafa v petih barvnih tonih, ki jih lahko z miško potipaš in dobiš dodatno statistiko
- sicer me tu zanima kaj pomeni barva, ker legende razlage še ni al pa jo jest ne najdem
- predlagam tudi malo manši graf model, saj zavzema precej prostora, ki bi ga lahko izkoristili đe za kaj bolj umesnega
- spodaj je prisoten tudi FB e-mesto.si in Twitter@Emestosi