Prijava

Rally

rjana

rjana
Št. sporočil: 8746
Regija: Štajerska
Datum objave: 05.12.2009 09:31:09 Citiraj objavo Pošlji ZS

Mikko Hirvonen na rally Monte Carlo 

Konkurenco interkontinetalenga rally prvenstva bo na rallyu Monte Carlo še dodatno okrepil Mikko Hirvonen, ki se bo monaške rulete udeležil za volanom nove Ford Fieste S2000.

\"\"  

29-letni Finec bo petdnevni rally izkoristil kot pripravo na novo sezono svetovnega prvenstva v rallyu, ki se bo začelo z rallyem na Švedskem, obenem pa bo poskušal novem M-Sportovemu dirkalniku v njegovem tekmpvalnem debiju privoziti odmeven rezultat, ki bi dodatno pospešil prodajo tega avtomobila zainteresiranim zasebnikom. Zaenkrat so se dirkanje s Fiesto, ki bo holomologacijo dobil januarja, odločili trije vozniki Xevi Pons, Jane Touhino in Bernardo Sousa.

"Fiesta S2000 izgleda in zveni fantastično. Lepo jo je bilo voziti, biti del razvoja povsem novega avtomobila, na katerega sem presenetljivo hitro privadil. Impresioniran sem bil nad kakovostjo nastavitev in šasije, kar mi je omogočilo vožnjo na polno od samega začetka naprej," je po testih na jugu Francije dejal Hirvonen. "Na Monteju sem v preteklosti že petkrat nastopil, zato mi razmere in ceste tam niso tuje. Poleg tega mi bo ta nastop prišel še kako prav pri vrnitvi v dirkaški ritem, saj bi bilm drugače tekmovalni premor predolg. Od konca sezone 2009 in začetka sezone 2010 so namreč skoraj štiri meseci."

rjana

rjana
Datum objave: 05.12.2009 09:33:31 Citiraj objavo Pošlji ZS

Subaru se je priključil prvenstvu IRC 

Vse številčnejši druščini proizvajalcev v Interkontinetalnem rally prvenstvu, ki je letos štela sedem imen in sicer Abarth, Honda, Peugeot, Proton, Ralliart, Škoda in Volkswagen, se bo v naslednji sezoni priključil še Subaru.

\"\"  

"Veseli nas, da lahko v družini IRC, ki postaja vse večja in boljša, pozdravimo tudi tekmovalce s Subaruji. Ime Subaru je prava ikona v svetu avtošporta in prepričan sem, da bo naše prvenstvu ekipam s temi avtomobili zagotovilo veliko uspehov in mednarodne medijske prepoznavnosti," je ob tej priložnost dejal Marcello Lotti, eden izmed čelnih ljudi promotorja Eurosporta, na programih katerega bomo naslednje leto lahko spremljali le prvenstvo IRC, medtem ko bo za reportaže Svetovnega prvenstva v rallyu potrebno preklopiti na konkurenčno, a obenem tudi precej manj gledano "Motors TV".

//5.12.2009 09:34:39 uredil rjana

rjana

rjana
Datum objave: 12.12.2009 00:32:06 Citiraj objavo Pošlji ZS

Marko Kavčič do prve zmage 

Po osvojenem šetemu mestu na uvodnem rallyu v Imperiji in prvim stopničkam za tretje mesto v Cingoli, je Marko Kavčič v italijanskem Suzuki Winter Cup-u slavil še prvo zmago.

\"\"  

Do te je skupaj s sovoznikom Borutom Klančičem prišel na Prealpi Master Showu v bližini Trevisa, kjer so v soboto zvečer in nedeljo dopoldan potekale štiri makadamske hitrostne preizkušnje, ki so bile veči del pokrite s spolzkim blatom. V takšnih zahtevnih pogojih se je slovenska posadka odlično znašla in si v seštevku treh najhitrejših voženj privozila prvo letošnjo zmago, s katero se je po polovici tega zimskega pokala zavihtela na skupno 3. mesto. 2. mesto za Kavčičem in Klančičem je s zaostankom 3.1 sek zasedel vodlni v prvenstvo Alessandro Uliana.

Preostali trije rallyi Suzuki Winter Cupa bodo odpeljani v letu 2010.

rjana

rjana
Datum objave: 12.12.2009 00:33:51 Citiraj objavo Pošlji ZS

Hirvonen sezono sklenil z zmago v Bologni 

Zadnji meseci leta so v Italiji že po tradiciji namjeneni raznimi motoshowom in podobnim dogodkom, ki kot po pravilu privabijo številne zvezdnike oktanskih športov.

\"\"  

Nič drugače ni bilo v minulih dneh na motorshowu v Bologni, kjer so se na tradicionalnem memorialu Bettega - v spomin na leta 1985 tragično umrlega Attilio Bettega, med drugim pomerili Marcus Gronholm, Petter Solberg, Sebastien Ogier, Valentino Rossi in Mikko Hirvonen.

Tako na ponedeljkovi, kot tudi na včerajšnji dirki na izločanje sta v finale prišla Hirvonen in Ogier. V obeh primerih je bil na 1 km dolgi mešano asfaltno-makadamski podlagi na koncu hitrejši 29-letni Finec, ki je tako na najlepši možni način sklenil sezono 2009, katero si bo najbolj zapomnil po za las izgubljenem naslovu svetovnega prvaka.

"To je bil perfekten način za zaključek moje sezone," je po zmagoslavju v Italiji dejal Hirvonen. "V takšni zabavnih dogodkih uživam, saj mi je v užitek dirkati s kolegi iz svetovnega prvenstva brez kakeršnegakoli pritiska."

rjana

rjana
Datum objave: 12.12.2009 00:38:43 Citiraj objavo Pošlji ZS

Rally DP 

Peljhan pripravlja novega Lancerja 

Državni prvak v rallyju Darko Peljhan za sezono 2010 pripravlja Mitsubishija Lancerja EVO10

\"\"  

Peljhan, ki je letos s petimi zmagami zanesljivo postal državni prvak, svoj dirkalnik prodaja. Odšel naj bi v Bosno in Hercegovino, Idrijčan pa ta čas v svoji delavnici že pripravlja nov dirkalnik.

"Čakam še na nekatere dele, kot sta menjalnik in diferenciali. Marsikaj je odvisno tudi od prodaje mojega aktualnega Lancerja EVO9. A če bodo dela potekala po načrtu, bo novi dirkalnik na kolesih stal sredi januarja," pravi Peljhan, ki bo peti naslov državnega prvaka branil z novim Mitsubishijem Lancerjem EVO10. 

Peljhan ocenjuje, da bo to že šestdeseti dirkalnik, ki je nastal v njegovih delavnicah od leta 1990, ko je kot sovoznik Mirana Kacina stopil v avtomobilistični šport.

//12.12.2009 00:39:12 uredil rjana

vasja

vasja
Št. sporočil: 2869
Regija: Gorenjska
Datum objave: 13.12.2009 11:29:15 Citiraj objavo Pošlji ZS

Grönholm se vrača

Dvakratni svetovni reli prvak Marcus Grönholm je potrdil, da bo s Fordom Focusom WRC nastopil na uvodnem reliju prvenstva 2010, na reliju po Švedski, ki bo na sporedu med 12. in 14. februarjem.

\"\"

Finec, ki se je dirkaško upokojil po koncu sezone 2007, bo tekmoval za ekipo Team Therminator, njegov sovoznik pa bo Timo Rautiainen. \'\'Švedska je bila zmeraj ena izmed mojih najbolj priljubljenih relijev. Ko sem se znašel v dirkaškem pokoju, sem si želel še enkrat nastopiti na legendarnem Sagenu. Sedaj ko se mi je ponudila priložnost, sem zelo vznemirjen. Moj cilj je borba za zmago. A ne smemo pozabiti, da nimam več tiste rutine kot vodilni dirkači relija SP, a morebiti bom preko testov spet našel stik z njimi,\'\' je povedal Marcus Grönholm.

Grönholm, ki je na reliju po Švedski zmagal petkrat v svoji karieri, je nazadnje v SP nastopil na letošnjem aprilskem reliju po Portugalski s Subarujem Imprezo WRC, a ni končal dirke.

E.O.

Foto: Reuters