Kot receno v trenutni obliki turnirjev ne vidim smisla po “skupnem rezultatu”, ker ni realen, zato se v to ne bom vpletal. Zame je najboljsi igralec taroka tisti, ki je boljsi od vseh in ne tisti, ki najbolje izkoristi situacijo (igranje vedno z istimi igralci, metanje ljudi iz igre, odhajanje od mize, ko vidi da bo pisal dol...).
Bom raje svoj cas namenil temu, da poskusim spremeniti obstojec sistem turnirjev ![]()
Mladen,
da strinjam se, trenutna oblika je res enostavna, ampak omogoča tudi veliko "goljufanja". problem on-line turnirjev je, da na žalost ni možno preveriti ali je nekdo zapustil mizo ali mu je samo veza bila prekinjena oz. je on sam zaprl brskalnik/spulil net kabel/ugasnil ruter (itn)
nekaj mojih predlogov:
1. dobro narejeno obveščanje kdaj turnirji potekajo
2. obvezna prijava na turnir in s tem sprejmeš, da se podatki o tvojih rezultatih uporabljajo
3. vsekakor popraviti pagat ultimo
4. v času turnirja mogoče onemogočiti:
4.1. da se lahko igralca ven vrže
4.2. komentiranje med igro
5. aplikacija bi tudi morala sama določati kdo bo s kom igral (naključno ali po nekem ključu)
Snejbi, (demox, mladen)
jaz podatkov ne objavljam in jih ročno ne obdelujem, ampak zgolj prevzamem objavljene rezultate
(npr tukaj: https://e-mesto.si/turnir/poglej/27), ker je tako enkrat mladen prosil za pomoč, ter jih (prostovoljno) sortiram.torej, če te (vaju) moti, da e-mesto objavlja tvoje (vajine) rezultate se potem obrnite na njih.
Kru, tabelo preneseš v excell in sortiraš. In objaviš. TI.
Torej z lahkoto zbrišeš kogarkoliže.
In v TVOJIH OBJAVAH me, še enkrat prosim, izloči.
kru29 vsi predlogi so dobri in so v planu, a žal nimam magičnega gumba, ki bi to naredil, ampak je to kar konkreten programerski poseg. bo verjetno prišlo na vrsto ob večji prenovi.
Snejbi,
še enkrat, vse kar sem naredil je bilo po prošnji Mladena.
(Koliko se spomnim si celo ti sama poskušala narediti isto pa ti ni uspelo.)
tako, da jaz tebe enako prosim, da me NE OMENJAŠ več v svojih objavah na to temo, ampak tako kot sem ti lepo povedal piši na e-mesto in naj oni lepo uredijo svoje objave oz. naj me oni prosijo, da jaz to naredim, ker po lastni volji ali pa na željo posameznega uporabnika tega ne morem delati.
upam, da ti je jasno, da so podatki njihovi in da sem jaz to naredil v dogovoru z e-mestom, torej jaz osebno ne morem lestvice spreminjati preden oni to ne povejo oz. zahtevajo. tudi to pomeni, da če ti lahko to zahtevaš, potem lahko isto zahteva vsak uporabnik in potem lestvica res nima smisla torej je najbolje, da se jo pobriše.
nič osebnega samo spoštujem svoj dogovor z e-mestom.
HVALA!!
Samo, da razčistimo, ker ne želim, da nas vpletate v svoje osebne spore:
- kru29 se je sam ponudil, da bo iz podatkov v zavihku Turnir vsak mesec skopiral rezultate in jih razvrstil glede na končni rezultat ter to napisal na forum. To se nam ni zdelo slabo in smo pristali.
- ekipa E-mesta ni nikoli ne prosila, ne odobrila objavljanja skupnih rezultatov (ker smatra, da so v tem trenutku nepomembni) in če kak uporabnik objavlja skupne rezultate, to počne na lastno pest in so to neuradni rezultati, ki z nami nimajo nič.
- uporabniško ime ni osebni podatek ampak javno dostopni podatek, tako da če ni povezan s kakšno drugo kršitvijo (npr. da določenemu uporabniškemu imenu grozite) se mi zagotovo ne bomo vpletali v to, kdo koga omenja in kje. Če ste polnoletni, pričakujemo od vas, da se znate to zmenit sami, če pa ste mladoletni prosite svoje starše, da vam pomagajo v komunikaciji z ostalimi, vsaj po letih zrelejšimi uporabniki.