Prijava

Igrica: Nadaljuj zgodbico

Gustaf

Gustaf
Št. sporočil: 7414
Regija: Ljubljana z okolico
Datum objave: 07.02.2010 19:43:51 Citiraj objavo Pošlji ZS

Nekoč je živela mala deklica, Lučka po imenu. Imela je bratca, ki je bil mlajši od nje, s katerim se je zelo rada igrala. Oba sta bila izjemno radovedna in raziskovalna žilica jima ni dala miru, zato sta zelo rada brskala po stari šari od dedka, ki je svoje dni preplul vsa morja sveta. Med enim teh rziskovalnih dni sta med šaro našla staro preperelo vrv. "Uuuu, tale mora biti pa že zelooo stara, me prav zanima, kaj je dedek počel z njo," pravi bratec Lučki. Lučka takoj pohiti po dedka v dnevno sobo, da ga vprašata kaj je s to vrvjo. "Ooo, draga moja, to je pa zelo stara in zanimiva prigoda," se dedek z nasmeškom vrne nazaj v svoja mladostniška leta. dedek se vsedel v gugalnik, vzel Lučko in njenega bratca v naročje, ter začel: vesta, vajin dedek je bil včasih mlad in zdrav. Včasih, danes pa me tako trga v sklepih - najbrž bo revma zaradi tistega presnetega mraza pred šestdesetimi leti, ko smo pluli ob obali nekega tihomorskega otoka. Veter je pihal kot za stavo, da smo bili vsi premraženi do kosti. Kapitan je kot ponavadi gledal skozi daljnogled, nenadoma pa je v daljavi zagledal nekaj nenavadnega. Bila je velika ladja, katera pa plula kot naša, vendar je tonila. "Hitro v óno smer," je zavpil kapitan in s prstom kazal proti nesrečnikom.

Who are you to question my sincerity
For now you are high on yourself

dominic

dominic
Št. sporočil: 279
Regija: Prekmurska
Datum objave: 15.03.2010 17:39:59 Citiraj objavo Pošlji ZS

Nekoč je živela mala deklica, Lučka po imenu. Imela je bratca, ki je bil mlajši od nje, s katerim se je zelo rada igrala. Oba sta bila izjemno radovedna in raziskovalna žilica jima ni dala miru, zato sta zelo rada brskala po stari šari od dedka, ki je svoje dni preplul vsa morja sveta. Med enim teh rziskovalnih dni sta med šaro našla staro preperelo vrv. "Uuuu, tale mora biti pa že zelooo stara, me prav zanima, kaj je dedek počel z njo," pravi bratec Lučki. Lučka takoj pohiti po dedka v dnevno sobo, da ga vprašata kaj je s to vrvjo. "Ooo, draga moja, to je pa zelo stara in zanimiva prigoda," se dedek z nasmeškom vrne nazaj v svoja mladostniška leta. dedek se vsedel v gugalnik, vzel Lučko in njenega bratca v naročje, ter začel: vesta, vajin dedek je bil včasih mlad in zdrav. Včasih, danes pa me tako trga v sklepih - najbrž bo revma zaradi tistega presnetega mraza pred šestdesetimi leti, ko smo pluli ob obali nekega tihomorskega otoka. Veter je pihal kot za stavo, da smo bili vsi premraženi do kosti. Kapitan je kot ponavadi gledal skozi daljnogled, nenadoma pa je v daljavi zagledal nekaj nenavadnega. Bila je velika ladja, katera pa plula kot naša, vendar je tonila. "Hitro v óno smer," je zavpil kapitan in s prstom kazal proti nesrečnikomIz točke na nebu se je začela širiti gosta megla.

Gustaf

Gustaf
Datum objave: 16.03.2010 13:44:23 Citiraj objavo Pošlji ZS

Nekoč je živela mala deklica, Lučka po imenu. Imela je bratca, ki je bil mlajši od nje, s katerim se je zelo rada igrala. Oba sta bila izjemno radovedna in raziskovalna žilica jima ni dala miru, zato sta zelo rada brskala po stari šari od dedka, ki je svoje dni preplul vsa morja sveta. Med enim teh rziskovalnih dni sta med šaro našla staro preperelo vrv. "Uuuu, tale mora biti pa že zelooo stara, me prav zanima, kaj je dedek počel z njo," pravi bratec Lučki. Lučka takoj pohiti po dedka v dnevno sobo, da ga vprašata kaj je s to vrvjo. "Ooo, draga moja, to je pa zelo stara in zanimiva prigoda," se dedek z nasmeškom vrne nazaj v svoja mladostniška leta. dedek se vsedel v gugalnik, vzel Lučko in njenega bratca v naročje, ter začel: vesta, vajin dedek je bil včasih mlad in zdrav. Včasih, danes pa me tako trga v sklepih - najbrž bo revma zaradi tistega presnetega mraza pred šestdesetimi leti, ko smo pluli ob obali nekega tihomorskega otoka. Veter je pihal kot za stavo, da smo bili vsi premraženi do kosti. Kapitan je kot ponavadi gledal skozi daljnogled, nenadoma pa je v daljavi zagledal nekaj nenavadnega. Bila je velika ladja, katera pa plula kot naša, vendar je tonila. "Hitro v óno smer," je zavpil kapitan in s prstom kazal proti nesrečnikom. Iz točke na nebu se je začela širiti gosta megla. Kapitana sem vprašal, kaj se bo zgodilo, če se megla spusti nad nas, ona pa mi je mirno odvrnil: "Zdaj je najbolj pomembno, da rešimo tiste nesrečnike tam!" in z roko zamahnil proti potapljajoči se ladji, kjer sem razločno videl mornarje, ki so začeli brezglavo skakati v razburkano morje. 

Gustaf

Gustaf
Datum objave: 13.06.2010 10:30:00 Citiraj objavo Pošlji ZS

Nekoč je živela mala deklica, Lučka po imenu. Imela je bratca, ki je bil mlajši od nje, s katerim se je zelo rada igrala. Oba sta bila izjemno radovedna in raziskovalna žilica jima ni dala miru, zato sta zelo rada brskala po stari šari od dedka, ki je svoje dni preplul vsa morja sveta. Med enim teh rziskovalnih dni sta med šaro našla staro preperelo vrv. "Uuuu, tale mora biti pa že zelooo stara, me prav zanima, kaj je dedek počel z njo," pravi bratec Lučki. Lučka takoj pohiti po dedka v dnevno sobo, da ga vprašata kaj je s to vrvjo. "Ooo, draga moja, to je pa zelo stara in zanimiva prigoda," se dedek z nasmeškom vrne nazaj v svoja mladostniška leta. dedek se vsedel v gugalnik, vzel Lučko in njenega bratca v naročje, ter začel: vesta, vajin dedek je bil včasih mlad in zdrav. Včasih, danes pa me tako trga v sklepih - najbrž bo revma zaradi tistega presnetega mraza pred šestdesetimi leti, ko smo pluli ob obali nekega tihomorskega otoka. Veter je pihal kot za stavo, da smo bili vsi premraženi do kosti. Kapitan je kot ponavadi gledal skozi daljnogled, nenadoma pa je v daljavi zagledal nekaj nenavadnega. Bila je velika ladja, katera pa plula kot naša, vendar je tonila. "Hitro v óno smer," je zavpil kapitan in s prstom kazal proti nesrečnikom. Iz točke na nebu se je začela širiti gosta megla. Kapitana sem vprašal, kaj se bo zgodilo, če se megla spusti nad nas, ona pa mi je mirno odvrnil: "Zdaj je najbolj pomembno, da rešimo tiste nesrečnike tam!" in z roko zamahnil proti potapljajoči se ladji, kjer sem razločno videl mornarje, ki so začeli brezglavo skakati v razburkano morje.

...

"Deda, ja zbudi se no vendar! Kaj je bilo potem?!" sta v en glas neučakano zavpila Lučka in njen bratec.

1tan

1tan
Št. sporočil: 17172
Datum objave: 06.04.2011 08:49:43 Citiraj objavo Pošlji ZS

pa de se malček prebudimo v pravo pomlad, je čas, da še tule kaj novega ustvarimo

V prelepem pomladnem jutru, ko je še rosna trava in...........

Gustaf

Gustaf
Datum objave: 06.04.2011 14:14:48 Citiraj objavo Pošlji ZS

V prelepem pomladnem jutru, ko je še rosna trava in ko se iz bližnjega gaja sliši cvrkutanje ptic

Igrica: Nadaljuj zgodbico